Ura v zgornjem kotu ekrana kaže 01:48. Ravno sem pred vrata položila še zadnjo spakirano torbo za naš dopust, na katerega se odpravljamo jutri oz. že danes zjutraj. Le še slike prenesem s telefona na računalnik in sem pripravljena. Zadnje dni na mami blogih berem veliko vsebin na temo: kaj vzeti s seboj na morje. In ko tako “kljukam” eno stvar za drugo in jih zlagam v torbe (oz. Ikea vreče, ki so se izkazale za najbolj praktične torbe vseh časov), opažam, da je večina prtljage za otroke, sama pa imam spakirano le najnujnejše.

Se še spomnete kako je izgledalo pakiranje, preden smo imeli otroke?

No jaz se. Popolnoma drugače! In tu je pet stvari, ki sem jih vedno vzela na morje, dokler nisem prvič zanosila:

  • surf oprema

Ta je najbolj boleča … če samo pomislim koliko let, truda, modric, žuljev in “muskelfibra” je bilo vloženih, da sem končno zvozila in začela zares uživati v tem športu. Da sem zglisirala, se naučila pobrati iz vode, narediti obrate … no tisti, ki ste kdaj poskusili ali vam je ta šport blizu, verjetno veste, o čem govorim. Danes pa deske, jadra in ostala oprema stojijo v garaži in čakajo. Ampak prepričana sem da se kmalu spet srečamo!

  • knjige

Ni lepšega, kot ležalnik v senci in dobra knjiga v roki. Ja, tudi brala sem. Ponavadi edino na dopustu, saj doma za knjige nikoli ni bilo časa. No, sedaj pa za knjige niti na dopustu ni več časa. Zamenjale so jih otroške slikanice. Ležalnik sicer še vedno vzamemo s seboj, vendar je bolj namenjen spuščanju avtomobilčkov, kot ležanju.

  • ličila

Glede na to, da prva jutranja misel na dopustu ni več “kam na kavico in rogljiček”, temveč je “kako čim prej nahraniti lačne kljunčke”, je tudi ličenje izgubilo svoj pomen. Temna sončna očala, ki predvsem skrijejo podočnjake, so popolnoma zadosten modni dodatek.

  • večerne oblekice

Zaljubljene sprehode po plaži ob sončnem zahodu, razgledovanje po promenadi ali pitje koktejla v baru pozno v noč je zamenjalo lovljenje vsaj enega otroka in manevriranje otroškega vozička. In to lahko počnem tudi v majici in svojih najljubših natikačih. Tudi kakšna lahka poletna obleka pride v poštev, vsekakor pa ne večerna oblekica z visokimi petami.

  • alkohol

Ne vem za vas, ampak pri nas je bilo vedno v navadi, da se na morju spije kak požirek travarice ali rakije za zdravje. Verjetno mi ni treba posebej poudarjati, da odslej za zdravje skrbimo na drugačen način.

 

Moram priznati, da danes teh stvari sploh ne pogrešam več. Oz. jih je vredno “žrtvovati” za mojo družinico. Še vseeno pa sem tokrat spakirala nekaj zame, za mojo dušo. Kaj to bo, pa vam morda razkrijem v naslednjih dneh.