Če bi bili otroci arhitekti, bi si postavili hotel Amarin.

To je bila moja prva misel, ko smo se prvič sprehodili po hotelu. Že ob vstopu na recepcijo začutiš, da ne gre za “običajen” hotel. Medtem ko urejate prijavo se otroci lahko zamotijo z guganjem na konjičkih. Ko prejmete ključe sobe, pa najverjetneje še nekaj časa ne boste vstopili vanjo. Takoj ob recepciji se namreč nahaja prva večja atrakcija za otroke – plezalna mreža.
Povzpne se v dve nadstropji in otroci jo naravnost obožujejo. Čeprav skačejo in plezajo po njej kot mali pajki, je zadeva precej zahtevna – izkušnja iz prve roke. Ampak ni lepšega, kot se spustiti na nivo otroka in iskreno nasmejati sam sebi.

Ob vstopu v sobo so me najbolj očarala velika panoramska okna in pogled na morje … razgled je pač moja šibka točka. Naš Val se je takoj zaposlil s plastičnim psom za jezdenje in celo škatlo barvnih penastih krogcev, katerim je namenjena tudi stena nad posteljo. Vstavlja se jih v luknjice v steni in tako ustvarja poljubne umetnine. Tako otroku v sobi ni nikoli dolgčas. Velika zakonska postelja že v osnovi nudi dve dodatni otroški postelji, ki se izvlečeta izpod nje. Zmotile so me le nočne omarice s precej ostrimi robovi, ki se jih ne da umakniti, temveč ostanejo pri vzglavju izvlečne postelje. Mi smo omarico obložili z vzglavniki in ni bilo večjih težav. Za Tina pa so nam v sobi pripravili otroško posteljico.

Ko smo se nastanili, smo se z veseljem odpravili raziskovati hotel. Kaj hitro smo ugotovili, da so skoraj vsi skupni prostori namenjeni otrokom. V spodnji etaži se razprostira ogromna igralnica z recepcijo in več sobami. Vsaka soba je tematsko zasnovana – za ustvarjanje, fizikalne eksperimente in igro. Tudi stene hodnikov, ki povezujejo sobe so polne senzornih igrač. Razna kolesa, valjčki, volani ipd. V igralnicah otroškim željam z veseljem ustrežejo hotelski animatorji, možno pa se je dogovoriti tudi za varstvo otrok. Lahko se dogovorite za dnevno varstvo s popoldanskim počitkom (dejansko imajo sobo z ležalniki za počitek), lahko le za krajše varstvo, če so otroci že večji pa se lahko dogovorite tudi, da bodo igralnico zapustili sami. Vsak otrok ob prihodu dobi posebno zapestnico katere barva določa kakšen tip varstva ste izbrali.

Poleg igralnice se nahaja soba z video igricami, kjer so na prvi pogled svoj prosti čas preživljali večinoma očki. Sprva smo se kar malce sramežljivo sprehodili med vsemi ekrani in platni, saj doma ne igramo igric in nismo ravno poznavalci te tehnologije, kaj kmalu pa smo že imeli vsak svojo konzolo v roki. Sama sem celo odigrala partijo tenisa in čeprav sem se na začetku zdela neumna sama sebi, ker v prazno maham po zraku (če te kdo opazuje zares izgleda precej čudaško), sem se zelo hitro vživela in pozabila na okolico.

Ob video igricah pozabiš na čas, zato smo se raje odpravili naprej, da smo ujeli še nekaj sonca za sprehod ob morju. Okolica hotela je čudovito urejena. Številna zunanja igrala povezujejo betonske potke, ki so kot nalašč za otroško dirjanje s kolesom ali sprehod z vozičkom. Stopnic je zelo malo oz. je dostop z otroškim vozičkom omogočen praktično povsod. Hotel tudi od zunaj izgleda precej impresivno, saj je zasnovan tako, da so skoraj vse sobe obrnjene proti morju. Pred hotelom se nahaja velik zunanji bazen, ki pa je ob našem januarskem obisku še čakal na poletno sezono. A je bilo več kot očitno, da ponuja ogromno atrakcij za otroke.

V zimskih mesecih je kopanje omogočeno v notranjem bazenu. Ni ravno velik, a vseeno popolnoma dovolj za otroke. Ponuja tobogan in različne slapove, kar je bilo za našega malega plavalca več kot dovolj. Za odrasle so na voljo masažni bazeni in v ločenem prostoru savne ter manjši fitnes. Potem pa se prostori namenjeni odraslim počasi končajo. Zato pa se nadaljuje s prostori za otroke. Večji od fitnesa za odrasle je namreč fitnes za otroke oz. telovadnica. Simpatične male tekalne steze, orbitreki, sobna kolesa, plezalna stena, blazine, koze, žoge in vsi ostali elementi, ki pač spadajo v telovadnico. Tu smo preživeli ogromno časa.

Po pestrem dnevu je na voljo večerja v samopostrežni restavraciji. Izbira je velika, najdejo se jedi za vse okuse. Posrečeni so samopostrežni pulti za otroke, ki so spuščeni na njihovo višino, da si hrano lahko vzamejo kar sami. Za manjše otroke so na voljo otroški stolčki. Razočarale so me edino sladice. Lepe na pogled, a noben presežek po okusu.

Če je po celem dnevu ostalo še kaj energije, je na voljo tudi kino, kjer je vsak dan na sporedu druga risanka, ali pa ponovno plezanje po mreži, dokler ne omaga še zadnji.

Cene so v poletnih mesecih precej zasoljene, a kljub temu je hotel polno razprodan. Veliko bolj se ga splača obiskati izven poletne sezone, v našem primeru smo za 3-dnevni zimski oddih odšteli 179 evrov.

Če povzamem:

hotel ponuja vse, kar bi si otroci želeli. Vse je zasnovano tako, da spodbuja otroško motoriko, mišljenje in igro. In če so srečni otroci, so srečni tudi starši. V času našega obiska smo si privoščili popoln odklop od vseh obveznosti ter sledili otroškim željam. Pa če je to pomenilo dvourno skakanje po mreži ali že stoto prelaganje kock v igralnici. In imeli smo se super.