Vedno, ko smo se peljali po Istrski avtocesti proti Puli, sva si obljubila, da “enkrat pa res” peljeva otroke v vodni park Istralandija. Nahaja se nedaleč za hrvaško mejo, pri Novigradu, takoj ob izvozu iz avtoceste. Ker se je bližal konec šole in začetek masovnega turizma na obali, sva se kar na hitro odločila, da se izognemo gneči in si en dan med tednom vzamemo prosto od službe in vrtca in skočimo na izlet. In izkazalo se je, da sva se odločila prav. Tudi vreme je bilo nekoliko oblačno, a še vedno toplo, tako da bi si težko izbrali boljši dan.

Vodni park zagotavlja zabavo za vso družino, ne le otroke. Otrokom je namenjen poseben gusarski bazen s plezali in mini tobogani, poleg bazena pa so ležalniki, ki omogočajo udobno spremljanje otroške igre. Ležalniki so plačljivi in če jih ne želite najeti, imate v parku kar nekaj urejenih zelenic, kamor se lahko zleknete s svojo brisačo. Z Juretom sva si izmenjala varstvo in z veseljem preizkusila tobogane, na katere mlajši otroci ne smejo. Sicer pa je tudi naš triletnik spustil po marsikaterem in neizmerno užival. Gužve ni bilo, tako da si bil povsod takoj na vrsti, brez čakanja.

V parku je tudi nekaj manjših restavracij, vse pa ponujajo podobno “hitro” hrano – pice, hamburgerji, hot dog in pomfri. Dostopi z vozičkom so urejeni s klančinami, tako da se da priti praktično povsod.

Preko dneva so organizirane delavnice za otroke, Val se je udeležil poslikave obraza, ker smo bili ravno v bližini, sicer pa ni imel veliko časa za delavnice, saj se mu je mudilo na tobogane. Za dojenčke je v otroškem bazenu zelo priročna “plaža”, kjer se lahko sami skobacajo v vodo (za tiste, ki že znajo kobacati), sicer pa jih lahko namočite tudi v večjem plavalnem bazenu.

Če povzamem, smo se imeli super. Bili smo že v boljših in večjih vodnih parkih po tujini, ampak glede na to, da je priročno blizu, ga bomo še obiskali. Več pa v galeriji slik in v kratkem videu.

Do naslednjič,

Maja