Nikoli si ne bi mislila, da ti dve preprosti črtici lahko tako spremenita življenje. V trenutku spoznaš občutke, ki jih nisi poznala nikoli poprej. Začutiš strah, ki ga nisi poznala doslej. Začutiš odgovornost, ki sega dlje od tebe. In začutiš ljubezen, ki je drugačna, kot vse ljubezni doslej.

Tvoje telo začne ustvarjati novo življenje. Novo telesce, v katerega vdihneš dušo in prvi utrip srca. Telesce z majhnimi nogami in še manjšimi rokami, ki te s svojimi gibi nežno opominja, da nisi več sama. Vsak dan nosečnosti se božaš po trebuhu in se prepričuješ, da bo vse v redu, čeprav ti tega ne more nihče zares zagotoviti. In kmalu si postavljena pred eno največjih preizkušenj.

Mene je ta izkušnja zaznamovala bolj, kot sem pričakovala. Prvič sem si priznala, da zmorem več, kot sem si kdajkoli predstavljala in prvič sem bila resnično ponosna nase. Počutila sem se kot zmagovalka, ki je dosegla svoj največji dosežek v življenju.

Na dan rojstva prvega sina telefon zaradi vseh čestitk kar ni nehal brneti. Ko sva prispela iz porodnišnice naju je doma pričakal kup daril zanj, od igrač, oblek, odejic, pa do bonov, za katere sem bila hvaležna iz srca. Pričakali so naju domači, ki so se komaj zvrstili okrog malega. Vse oči so bile hote ali nehote uprte v to malo bitje poleg mene, ki sem ga šele spoznavala, a vseeno vedela, da sem zanj pripravljena nameniti preostanek svojega življenja. Le eno darilo pa je bilo zares namenjeno meni. Samo meni. Verižica z angelskimi krili, ki mi jo je podaril moj dragi.

Danes sta ob meni dva čudovita sinova. Bolečina ob porodih je pozabljena, zmagoslavje in ponos pa ste se porazgubila v vse prej kot lahkem, a hkrati čudovitem obdobju materinstva. Ostal je le spomin na prvi dotik, prve solze sreče in tisti nepozaben vonj novorojenčka. Vseeno pa se rada spomnim na ti dve zmagi v mojem življenju. Vedno, ko se znajdem pred pomembnim izzivom, poslovnim ali zasebnim, si nadenem tisto verižico. Tudi če samo za pet minut. Dovolj, da sama sebe spomnim, da zmorem.

Vem, da so podobno izkušnjo prestale vse mame. Nekatere težjo, druge lažjo, zagotovo pa vsaka svojo in nič manj pomembno. In marsikatera je ob porodu ostala v senci srečnega dogodka. Kljub temu pa se od prvega dne v vlogi mame trudi po svojih najboljših močeh, ob tem pa pogosto pozabi nase in podvomi v svoje sposobnosti. Zato je v mojih očeh vsaka mama junakinja.

Ker iskreno verjamem, da največji dosežki v življenju žensk ne smejo ostati neopaženi, sem ustvarila izdelek, namenjen prav mamicam:

Telegrami za mami so poklon mamicam, ki so ob porodu lepše kot kdaj koli, a se tega ne zavedajo. Poklon mamicam, ki ob rojstvu otroka občutijo zmagoslavje in ponos, a to sramežljivo skrivajo pred drugimi. In poklon mamicam, ki bodo naslednjih nekaj let nehote pozabile nase.

Telegrame za mami sem ustvarila z mislijo na vse partnerje, prijatelje in sorodnike, ki sicer znajo prepoznati dosežke njim ljube osebe, pa doslej niso našli pravega načina ali niso imeli prave ideje, kako se ji pokloniti na način, ki ga ne bo nikoli pozabila.

Želela sem ustvariti paketek, ki bo prejemnici orosil oči, še preden ga odpre in v katerem bo našla darilo, ki ji bo za vedno sporočal: lepa si, edinstvena, neprecenjiva in močna. In ne glede na to, kakšne izzive ti postreže življenje, zapomni si, da zmoreš! Po odzivih prvih prejemnic mi je to tudi uspelo.

Telegrami za mami

Na moji strani ne boste našli plišastih medvedkov, igrač in ostalih izdelkov za dojenčke. Boste pa našli pestro ponudbo skrbno izbranega nakita po dostopnih cenah, ki bo ostal večen spomin vsaki mamici. Telegrame za mami najdete na spletni strani www.telegramizamami.si, mojo zgodbo pa lahko podprete tudi na facebook strani www.facebook.com/telegramizamami/ ali pa spremljate čudovite fotografije na Instagramu. Vesela bom vsakega všečka in komentarja, še bolj pa bom hvaležna, če mi zgodbo pomagate deliti naprej, da telegrami osrečijo čim več mamic in jih opomnijo, kako neprecenljive so.

Iz srca hvala.

Do naslednjič,

Maja