Ko pomislim na pomivanje, so moja prva asociacija gospodinjske rokavice. Morda zato, ker jih je ob vsakem stiku s čistili uporabljala že moja mama, ali pa zato, ker sem očitno to podedovala po njej. Zelo občutljive roke namreč. Izsušijo in razpokajo mi že po pomivanju posode. Zato si lahko predstavljate, da mi pomivanje tal ni ravno ljubo opravilo.

Na žalost pa je na mojem urniku precej pogosto. Naš najmlajši član družine je kljub svojim 14 mesecem še vedno na vseh štirih. In očitno se mu z učenjem hoje še nikamor ne mudi, se mu pa zelo mudi z drugimi stvarmi, kot je npr. samostojno hranjenje ali plezanje po stopnicah. In ravno po vsakem njegovem poskusu hranjenja lahko iz omare privlečem sesalec in pomivalno krpo. Nič bolj prizanesljiv pa ni njegov starejši bratec, ki ponavadi zakoraka v stanovanje še preden si sezuje čevlje, da ostalih fantovskih navad sploh ne omenjam. Življenje s tremi fanti je pač pestro.

Zato sem bila zelo vesela, ko sem na preizkušnjo dobila novi Philipsov sesalec AquaTrio Pro. Očitno so ga ustvarili z mislijo na zaposlene mame, saj naj bi delal vse hkrati: sesal, čistil in sušil. O tem sem se želela temeljito prepričati …

Čeprav sem sem na začetku kar malo ustrašila natančnih navodil za uporabo, sem hitro ugotovila, da je uporaba otročje lahka. Dobesedno otročje lahka, saj ga je znal uporabljati tudi naš štiriletnik – pod mojim nadzorom seveda. Pač se ni mogel upreti, da ne bi preizkusil naše nove pridobitve z modrimi detajli. Da, njega je najbolj od vsega prepričala barva.

Mene je najbolj prepričala njegova učinkovitost. Bil je kos madežem hrane, blata in tudi drugim madežem, ki so se znašli na naših tleh. O tem, kako učinkovito je pobral smeti in pomil umazanjo, sem se lahko prepričala tudi, ko sem zlila proč vsebino posode z umazano vodo.

Druga stvar, ki me je navdušila, je enostavno upravljanje z eno roko. Dve vrtljivi krtači namreč nadomestita drgnjenje, ki smo ga navajeni pri običajnem pomivanju tal.

Tretja stvar pa je to, da ni nikakršnega kapljanja ali polivanja, tla pa se zares hitreje posušijo. Kar je še posebej dobrodošlo pri nas, saj se po navadi mlajšemu sinu mudi kobacati po prostoru še preden se ta sploh uspe posušiti. Omeniti moram še, da sem vodi dodala kapljico čistila, zaradi česar je po pomivanju v stanovanju zelo lepo dišalo.

Ker pa želim biti čim bolj nepristranska, vam moram zaupati tudi, kaj me je pri sesalcu zmotilo. Madeže ob steni ali robu pohištva je očistil le s stranskim robom. Če se boste nadnje spravili frontalno, jim verjetno ne bo kos. Kot slabost pa se je izkazalo tudi pomivanje pod pohištvom, saj je precej visok in težak in ga je težko zapeljati pod posteljo ali omarice.

Če povzamem, je Philipsov AquaTrio Pro dobra investicija za zaposlene mame. Dejansko lahko pomivate brez rokavic in z eno roko, medtem ko v drugi držite otroka, telefon ali kavo. Zares prikrajša čas in trud, zato ga bodo vesele predvsem uporabnice z večjimi stanovanji. V manjšem stanovanju pa bo prav tako odlično opravil svojo nalogo, potrebno bo le nekaj več manevriranja.

Do naslednjič,

Maja