Ponavadi imajo otroci tisoč in eno idejo kaj si želijo. In če slučajno gledajo risanke po televiziji in se vmes pojavijo oglasi, bodo zagotovo dobili še kakšne tri ideje več. Mamice pa smo tiste, ki moramo med vsemi temi (povečini nerealnimi ali “zgrešenimi”) idejami najti neko srednjo pot, da bo volk sit in koza cela.

Ali ste že slišali za preprosto pravilo kupovanja daril za otroke? Preverjeno dober nasvet! V angleščini gre takole:

“Something they want, something they need, something to wear and something to read.”

Nekaj kar si želijo!

To darilo upodobi eno izmed idej v njihovih možgančkih. Pa naj bo to gasilec, helikopter, hiša za punčke ali veterinarska ordinacija. Sama prisegam na Lego kocke. Morda zato, ker so bile Lego kocke moja najljubša igrača v otroštvu. Predvsem pa zato, ker so zelo uporabna igrača. Spodbujajo motoriko, domišljijo, poleg tega pa je možnosti za kombiniranje neskončno. Na srečo jih imata moja fanta zelo rada in vem, da z njimi ne morem zgrešiti.

Nekaj kar potrebujejo!

To je tista stvar, ki bi jo kupili v vsakem primeru (mogoče ste jo že pred časom), ampak glede na to, da je čas obdarovanja, je zelo priročno da se podari kot eno izmed daril. Nenazadnje na ta način otroke učimo lekcije, da stvari pač ne padejo z neba. Sem spadajo na primer novi copati, zobna ščetka, flaška, nov nahrbtnik za v vrtec ali šolo, smučke itd.

Nekaj za obleči!

Decembrska obdarovanja so odlična priložnost da izkoristimo praznične popuste v trgovinah in nakupimo tiste kose oblačil, ki jih naši otroci zares potrebujejo. Punčke imajo verjetno svoje želje, ki jih lahko uresničite, fantkom pa je ponavadi bolj ali manj vseeno. V obeh primerih pa je najbolj pomembno, da je ta oblačila “izbral” sam dobri mož in verjetno zaradi tega še nekaj časa ne bo težav z motivacijo za jutranje oblačenje.

Nekaj za brati!

Zame imajo knjige med darili posebno mesto. Ne le za odrasle, tudi za otroke. Spodbujanje k branju in čas, ki ga preživite s svojimi otroki med prebiranjem knjig je neprecenljiv. Meni osebno eno najlepših daril za otroke so personalizirane knjigice Mali junaki. Prav vsaka knjiga je unikat, saj otrok v njej zaživi kot glavni junak. Za knjigo se ni treba gužvati v nakupovalnih centrih, enostavno jo naročite prek spleta, izdelana in dostavljena je v nekaj dneh, tako da morda še ujamete priložnost, da jo nastavite pod domačo jelko.

Objava ni sponzorirana in je zgolj moj osebni izbor.

Do naslednjič,

Maja