Tako. Počitnice so rezervirane in plačane. Konec januarja bomo skočili malo na lepše. In tokrat brez slabe vesti v smislu “koliko nas bo pa to stalo” in “od kod bova vzela”. Ker nama je tako rekoč z neba padel kar lep kupček denarja.

Ne vzemite dobesedno, na žalost ni nič podarjenega, sva pa na nek način podarila sama sebi. Na začetku lanskega leta sva se z Juretom namreč dogovorila, da bova vsak teden v letu v posebno škatlico dala 25 eur. En teden jaz, en teden on. Se pravi sem dala v škatlico po 25 eur vsake 14 dni. Zraven sem priložila razpredelnico z 52 tedni, kjer sva se odkljukala vsakič, ko sva oddala svoj prispevek.

Čeprav sem bila na začetku skeptična, ali se bova sploh uspela držati najinega dogovora, glede na to, da znava kaj hitro pozabiti na razne zaobljube v času novega leta. Ampak nama je uspelo. Verjetno zato, ker nisva želela razočarati drug drugega. Pa tudi znesek sva izbrala primeren. Ravno toliko, da ni premalo in da ne povzroči prevelike luknje v denarnici, ko prideš na vrsto.

In tako si bomo za začetek privoščili kratek oddih na morju, preostanek denarja pa sva oz. bova namenila za tiste stvari, ki si jih sicer ne bi privoščila. Predvsem za lepši domek.

Midva nadaljujeva tudi letos. Pa vi, sprejmete izziv?

Do naslednjič,

Maja