Naš Val bo letos prvič za svoj rojstni dan jedel “normalno” tortico. Prejšnja leta zaradi alergij namreč ni smel uživat jajc, kar je pomenilo, da je odpadla tudi večina navadnih sladic in tort. V teh treh letih sem se zverzirala v pripravi raznoraznih dietnih slaščic, še bolj kot jaz pa naša babi. Vsako leto otrokom pripravi rojstnodnevno torto po njihovih željah (od pujse Pepe do zajčka Bineta ipd.) in z dietno različico je kar nekaj dela. Ker pa praznovanje ponavadi traja več kot en dan, da pogostimo tako sorodnike, kot prijatelje, sem se lani domislila posebne rešitve, da nismo potrebovali dveh tort.

Prvi dan smo praznovali v družinskem krogu, naslednji dan pa še s prijatelji. Ker smo prvi dan pojedli komaj četrtino torte, ki je bila mimogrede pregrešno dobra, sem se odločila, da jo ponudimo gostom tudi naslednji dan, le v nekoliko drugačni obliki. Naredili smo torto iz “cake popsov” oz. kroglic na palčki (ne vem, ali obstaja slovenski izraz). Cake popse sicer pripravljam iz zdrobljenih muffinov in mascarpona, kar je zelo podobno kot tortni biskvit in krema. Preostalo torto sem tako zmečkala v maso, jo ohladila ter iz nje pripravila kroglice, ki sem jih oblila s čokolado (kupi se posebna za izdelavo cake pops). Čez noč so počakale v hladilniku, medtem pa smo iz stiroporja in okrasnega papirja izdelali dvo-nadstropno stojalo v obliki torte, v katero sem zapičila popse, preden smo jih postregli.

Uspelo je točno tako, kot sem si zamislila. Torta je bila prava senzacija in kar je najboljše, sploh nismo potrebovali krožnikov ali pribora. Vsak si je vzel toliko popsov kolikor je želel. In niso bili navdušeni samo otroci 😉

Do naslednjič,

Maja