Tak je bil naš Tin, ko je bil star pol leta. Naše življenje se je vrtelo okoli obiskovanja zdravnikov in iskanja čudežnega mazila. Nemočna sem hodila od enega zdravnika do drugega in iskala vzroke, zakaj se nam to pravzaprav dogaja. Vendar nam zdravniške preiskave žal niso dale odgovorov, zato so diagnozo opredelili kot atopijski dermatitis nepojasnjenega vzroka. Zaradi “hudega” stanja so nam predpisali tudi “huda” zdravila. Kortikosteroidne kreme so sicer stanje hitro izboljšale. Ko pa smo jih prenehali uporabljati, je izbruhnilo v še hujši obliki. Vsakič znova. Vrteli smo se v začaranem krogu in samo sočutnosti in razumevanju dermatologinje se lahko zahvalim, da se je strinjala z mojo prošnjo, da te kreme prenehamo uporabljati. Posvarila me je, da je lahko bitka dolga in težka, a bila sem pripravljena na vse. Vse, samo da pomagam svojemu otroku in najdem rešitev.

Tako sem začela iskati informacije po spletu, se izobraževati, zaupati v svoje občutke in iskati alternative. Glede na to, da se je Tin še dojil, sem iz svoje prehrane izločila vse možne alergene, kupila sem na desetine krem, veliko upanja pa sem polagala tudi na bioresonanco. Z njo smo namreč že imeli pozitivne izkušnje pri starejšem sinu. Pri njem je sicer bilo nekoliko drugače, zdravniške preiskave so dejansko potrdile alergije na določena živila, ki smo jih lahko precej enostavno izločili iz prehrane in stanje se v kombinaciji z bioresonanco izboljšalo. Tako sem tudi pri Tinu poiskala ponudnika bioresonance in začela sva s terapijami. Stanje se je res začelo počasi izboljševati, vendar po zaključeni terapiji še vedno ni bilo čisto ok.

Prišlo je poletje in vse upe sem stavila na blagodejni vpliv morja in morskega zraka. Poletje ponavadi atopikom zelo prija in tudi našemu Tinu je. Žal pa ne traja večno.

Nato pa se nama je s Tinom ponudila priložnost, da preizkusiva terapije pri “Moja bioresonanca”. Vabilo sem z veseljem sprejela, saj sem vedela, da bi bilo s terapijami v jesenskih dneh, ko se koža poslabša, pametno nadaljevati.

Čeprav sem bila že vajena bioresonance in sem točno vedela kaj pričakovati, je bilo tokrat drugače. V njihovih prostorih na Viču naju je pričakala Sendi. Na prvi pogled izredno prijazna punca. Tinu je okrog trebuščka nadela poseben trak, ga priključila na naprave, nama dala “čudežno” škatlo z igračami, ki poskrbi da je otrok eno uro pri miru, in začela s testiranjem. Kapsulo za kapsulo, zlata “palčka” je švigala sem in tja, ona pa si je vestno zapisovala. Ja, tako poteka bioresonančno testiranje. Otrok sedi na stolu, se igra in se niti ne zaveda, da se dogaja kaj posebnega. Pričakovala sem standardni odgovor, ki sem ga slišala že tolikokrat. Nekaj v smislu: pridite še na 6 terapij in izogibajte se mlečnih izdelkov. In potem niti ne veš točno pri čem si. Ampak ni bilo tako. Sendi se je izredno poglobila in mi natančno razložila, kje v telesu prihaja do težav, kje se toksini ne izločajo pravilno in kateri organi vplivajo na stanje kože. In Tinovo stanje se je resnično ujemalo s tem, kar mi je povedala. Dobila sva točne napotke za prehrano in dodatke k prehrani.Od takrat sva terapije obiskovala vsak teden. Ponavadi otroške terapije trajajo pol ure. Prideš, se usedeš z otrokom na stol, terapevt priklopi mašino in odide po drugih opravkih ter se vrne ob piskanju na vsake 10 minut, da nekaj vtipka. Sendi pa me je tudi tu pozitivno presenetila. Pri njej terapija traja eno uro, na začetku si vedno vzame približno 15 ali 20 minut in natančno izmeri stanje v telesu ter glede na to prilagodi terapijo. Vsakič naju je točno povprašala po posebnostih, po prebavi, po stanju kože in spancu. Celo znala je predvidevati med katerimi nočnimi urami se Tin zbuja, saj so menda ure prebujanja vezane na določene organe v telesu. Noro. Ne le, da je izjemno prijazna, Sendi je tudi prava zakladnica znanja. In že posvet z njo je vreden obiska.Srečna sem, da sem še pravočasno ustavila začarani krog s kortikosteroidnimi kremami. Verjetno bodo vsi, ki so se kdaj srečali s podobno situacijo, vedeli o čem govorim. Predvsem pa je pomirjujoče, ko vidiš, da si končno na pravi poti. Da obstaja rešitev. Da gre otroku na bolje in da je njegovo stanje precej drugačno, kot je bilo še pred nekaj tedni.

Objavo sem zapisala na povabilo Hiše zdravja, pod okriljem katere deluje Moja bioresonanca. Glede na izkušnjo, pa bova s Tinom terapije zagotovo obiskovala še naprej.

Do naslednjič

Maja