Velika noč je za nas predvsem priložnost za ustvarjanje in druženje. Niti eno leto ne mine brez barvanja pirhov. Letos sem iskala čim bolj preprost način s čim manj packanja, zabaven za otroka in z jedilnimi barvami. Kako bi lahko otrok sam pobarval pirhe, ne da bi pri tem prijemal barve in jajca? Sliši se nemogoče, a sem vseeno poskusila.

Zamislila sem si lonček s pokrovčkom, v katerega bi lahko položila jajce in barvo in ga s tresenjem pobarvala ter po možnosti dobila lep vzorec. Da pa se barva ne bi polivala, sem potrebovala še nekaj. Google ve vse in našla sem rešitev, da v lonček dodava riž.

Akcija. Val se je ob ustvarjanju neizmerno zabaval in sodeloval do zadnjega jajčka, kar je sicer redkost. Z barvami sva bila nekoliko omejena, saj sva porabila še lansko zalogo. Oranžno-rdeči odtenki so se super prijeli, modro-zeleni pa ne. In ker je modra Valova najljubša barva in bi bilo škoda, da ravno ta ne uspe, sem mu dovolila nekoliko izživljanja še s čopičem. Na koncu je ravno ta pirh izpadel najlepše! S svilenimi trakci pa sem na koncu dodala še svoj “touch”. 🙂

 

Kako sva ustvarjala si lahko pogledate v kratkem videu.

Do naslednjič,

Maja