Sinoči sem se minuto čez polnoč ulegla k tebi v posteljo in se stisnila k tebi. Točno tako, kot sem te prvič stisnila k sebi pred štirimi leti. Opazovala sem tvoj obraz in pred očmi se mi je narisal obrazek novorojenčka, ki sem ga takrat opazovala s takim ponosom. Tistega dne sem dosegla svojo največjo zmago v življenju. Ko sem že mislila, da ne bom preživela in da moje telo ne zmore več, ko je moj razum že odpovedal in sem opazovala samo sebe nekje izpod stropa, se je zgodil čudež. Prišel si ti. In mi nadel najlepše poslanstvo v življenju: biti mamica.

Vse do tega dne, se mi nekako ni mudilo postati mama. Vedela sem, da nekega dne bom in da, ko pride ta dan, bom dobra mama. Vsaj približno tako dobra, kot je moja mama. Oziroma vsaj tako sem si želela. Niti sanjalo se mi ni v kaj se spuščam in še danes me vsak dan naučiš toliko novega. Verjetno si izkusil že marsikatero vzgojno napako, ki sem jo “zagrešila” pri tebi in ki je pri tvojem mlajšem bratcu ne bom ponovila. Na tebi sem preizkusila marsikatero nagrado ali kazen, za katero danes vem, da se ne obnese. Naučila sem se kako prisluhniti svoji intuiciji in kako daleč lahko premikam mejo svojega potrpljenja. Predvsem pa sem se naučila brezpogojno ljubiti. Tudi ko me s svojo trmo spraviš na rob obupa.

Čeprav ni bilo vedno enostavno in sem včasih podvomila v svoje odločitve, odraščaš v čudovitega fanta. Pri srcu mi je toplo, ko s prijatelji razdeliš svoj zadnji košček čokolade ali ko poljubiš bratca na čelo, ko misliš da vaju nihče ne gleda. Prekipevam od ponosa, ko osvajaš nove spretnosti, čeprav se nam odraslim zdijo samoumevne, kot so oblačenje, vožnja s kolesom ali plavanje. Tvoj nasmeh je nekaj najlepšega, kar sem kdaj koli videla v svojem življenju. Vsak dan te občudujem in preprosto vem, da vsaj nekaj delam prav.

Ni mi čisto jasno, kako so zadnja štiri leta minila tako hitro. In enako hitro bodo minila tudi naslednja štiri in naslednja. Vendar ne glede na to, kako hitro beži čas, boš vedno moj prvi sin. Vse najboljše, dragi moj! Nikoli ne nehaj sanjati! Hvala, ker si izbral ravno mene za svojo mamico.

Tvoja mami

 

Foto: NLP studio