Ko sem objavila svoj blog je marsikdo verjetno pomislil: “Pa ne še en mami blog?”. Ja, točno to, še en. In iskreno upam, da se jih pojavi še več. Zapisi, ki jih lahko prebiramo na blogih mamic so iskreni, so osebne izpovedi in misli. Polni ljubezni, vzpodbud, podpore, idej. Poudarjajo vrednote družine, ki se nam preveč pogosto zdijo samoumevne. In nenazadnje, opozarjajo na probleme v okrog nas, ki bi si zaslužili več pozornosti tistih, ki so zanje odgovorni.

Čeprav morda izgleda lahko, NI.

Sploh si ne predstavljate, kako težko mi je bilo prvič pritisniti gumb “objavi”. Z vsako objavo vsem na ogled postaviš svojo dušo in ni ti vseeno. Sploh glede na to, kako enostavno se je posmehovati, soditi in v zavetju svojega kavča anonimno pljuvati po drugih.

Bloganje zahteva pogum, ki ga mamice blogerke več kot očitno premoremo.

Ni lahko tudi zato, ker so urniki mamic ob družini, službi, gospodinjstvu in še čem, natrpani do zadnje minute. In namesto da bi proste večere zapravile ob gledanju “vino nadaljevank”, se raje posvetimo nečemu, v kar verjamemo. S trdno vizijo, da lahko pustimo svoj pečat v prihodnosti. Da lahko nesebično pomagamo drugim staršem, pa naj bo to z nasvetom o vzgoji, receptom za naslednje kosilo ali zgolj iskreno izpovedjo da nismo popolne, niti niso popolni naši otroci in da je to normalno.

Mamice blogerke kot sindikat mamic.

Zaupajte nam svojo težavo, o kateri ne upate javno spregovoriti, in me bomo to naredile namesto vas. Opozarjamo na probleme v družbi in predlagamo rešitve, saj verjamemo da bomo slej ali prej naletele na ustrezno podporo in “prava ušesa”. Smo iskrene in ravno prav kritične do izdelkov in storitev, zaradi česar se podjetja še toliko bolj trudijo. Več nas je, tem bolje in močnejši bo naš glas.

Mamice blogerke, drage “kolegice”, aplavz in globok poklon vsem.

V največje veselje mi je, da je ravno v teh dneh luč sveta ugledal tudi projekt Mami blogerke, ki nas bo še bolj povezal in okrepil. 

Če so doslej mediji veljali za sedmo silo, to vlogo v prihodnosti prevzemajo blogerji. Ali mami blogerke 😉

Do prihodnjič,

Maja