Zadnjič sem pisala o svojih najbolj neuporabnih nakupih za dojenčka in vam obljubila, da napišem tudi o nakupih, ki so po mojem mnenju vredni svojega denarja.

NAJBOLJŠI NAKUPI:

  • blazina za nosečnice

Eden najboljših nakupov, še pred prihodom dojenčka, je bila blazina za pomoč pri spanju za nosečnice. Jaz ji rečem kar žirafa 🙂  Brez nje si sploh nisem mogla predstavljati življenja. Spanje s trebuhom je lahko zelo naporno in ta blazina je nepogrešljiva. Povsod sem jo nosila s seboj, kot otrok svojo plišasto igračko. Naj bi se uporabljala tudi za pomoč pri dojenju, ampak meni je bila za ta namen prevelika in nerodna.

  • previjalna miza

Velika previjalna miza s predalnikom je zame nepogrešljiva. Z dojenčkom na previjalni mizi preživimo kar nekaj časa na dan, vsak dan. Ne le, da ga previjamo, umivamo in preoblačimo, na previjalni mizi se z dojenčkom lahko tudi pogovarjamo, igramo, “lupčkamo” in izvajamo handling (pravilna slovenska beseda mi ne pade na pamet), ki je za novorojenčka zelo pomemben. V predale lahko spravimo obleke in potrebščine za nego, tako da imamo vse pri roki. In sploh si ne predstavljam, kako bi trpel moj že tako zelo “načet” hrbet, če bi namesto previjalne mize uporabljala posteljo ali tla.

  • banjica

Podobno kot pri previjalni mizi – zame je bila banjica s stojalom nepogrešljiva. Sploh glede na to, da sem malega zaradi težav z dermatitisom kopala in namakala čisto vsak dan, včasih tudi dvakrat na dan, dobrih sedem mesecev. Odkar želi sam plezati po banjici, pa stojala ne uporabljam več, ampak banjico kar položim v kad od tuša.

  • gugalnik za dojenčka

Veliko mamic bi morda reklo, da je gugalnik oz. ležalnik za dojenčka nepotreben, zame pa je bil zlata vreden. Predvsem zato, ker lahko otroka vanj varno odložiš in ga imaš še vedno pri sebi v istem prostoru. Nisem ena tistih mamic, ki bi lahko otroka cele dneve nosila po rokah. In mislim, da si otrok tega niti ne želi. Tudi on ima včasih rad svoj mir. Medtem, ko se guga, lahko skuhaš kosilo, zložiš obleke, ali celo v miru poješ kosilo – neprecenljivo. Včasih pa je gugalnik tudi odličen način za uspavanje ali umiritev dojenčka. Mi smo imeli Mamaroo, o katerem sem pisala tukaj.

  • aspirator za čiščenje noska

Čiščenje dojenčkovega noska je poseben podvig. Kot najbolj učinkovita zadeva se je pri nas izkazal nosni aspirator na sesalnik. Gre za cevko, ki se jo z ene strani pritrdi na sesalec, z drugo pa iz noska potegnemo vso sluz. Morda se komu sliši čudno, vendar je to zagotovo najbolj učinkovita metoda. Tak aspirator smo kupili v Baby centru.

  • organizator za voziček

Če je pri prvem otroku previjalna torba nadomestila mojo vsakdanjo torbico, je pri drugem otroku skorajda ne potrebujem več. Vse stvari, ki jih potrebujem za vozičkanje, si namreč zložim kar v priročen organizator za voziček. Svojega sem ga naročila v slovenski ustvarjalnici Tripike. Je ročno delo in iz prijetnega blaga, še posebej pa mi je všeč, ker ga lahko snamem z vozička, spnem skupaj ročaje in uporabljam kot torbico.

Nekatere od zgoraj naštetih stvari niso poceni. Ampak se mi vseeno zdijo vredne nakupa, saj zelo olajšajo življenje z dojenčkom, predvsem mamici 🙂

Do naslednjič,

Maja