Izbira imena za prihajajočega novega družinskega člana je ponavadi ena najpomembnejših “nalog” v času nosečnosti. Nekatere mamice že od otroških let vedo, kako bodo poimenovale svoje otroke. Spet druge se že pred nosečnostjo spogledujejo z imeni, ki so jim všeč. Nekatere pa se odločajo tik pred zdajci. Ne glede na to, kako odločeni ste glede svoje izbire, vedno ostaja nek dvom – kaj bodo na ime rekli drugi.

Sama sem med nosečnostjo prejela veliko nasvetov za imena. Od družine, prijateljev, sodelavcev, znancev. Povečini mi niso bila blizu, tudi če mi je bilo kakšno ime simpatično, ga vseeno nisem začutila tako, kot bi si želela. Zato sva se z Juretom odločila, da ime izbereva sama in ga do rojstva otroka ne poveva nikomur.

Zazrla sva se vase, v najino zvezo in najbolj prelomne točke v najinem življenju.

Oba imava rada kratka imena in nisva dolgo izbirala, saj je bil odgovor na dlani. Najina obletnica je namreč ravno na Valentinovo. Torej ni moglo biti drugače, kot da najinega prvorojenca poimenujeva VAL. Oba sva se takoj zaljubila v to ime. In ko sva izvedela, da bo tudi v drugo fantek, je bila odločitev ponovno enostavna: TIN. Od takrat imamo VAL&TIN-ovo vsak dan. 🙂

Prepustite se srcu.

Moj nasvet za vse bodoče stareše je enostaven: Pri izbiri imena se prepustite svojemu srcu. S partnerjem se v miru pogovorita in skupaj premlevajta možnosti. Če si ne želita poslušati nasvetov drugih, jih ne poslušajta. To je samo vajina odločitev. Niti ne rabita preiskati vseh imen mitoloških bogov, niti iskati pomenov v astrologiji ali numerologiji, če vama to v resnici ni blizu. Zazrita se vase. Bitjece, ki vam leži pod srcem, je plod vajine ljubezni. Sledita svojim občutkom in zagotovo bosta izbrala prav.

Otrok bo zaznamoval ime, ne ime otroka.

Ko se odločita, najprej sama pri sebi sprejmita ime. Začutila bosta, da je pravo. V trenutku, ko se bo vaš otrok rodil, bo vdihnil dušo izbranemu imenu in ga zaznamoval s svojim karakterjem. Otrok bo zaznamoval ime, ne ime otroka. Zato zaupajte v svojo odločitev. Čez nekaj let si ne boste mogli več niti predstavljali, da bi se takrat odločili drugače.

Do naslednjič,

Maja